Как LadyCare премахва симптомите на менопаузата


Жените преминават през какво ли не в своя живот. Физически и ментално. Пубертетът връхлита и ставаме море от бушуващи хормони.По-късно майчинството изцяло променя нашия живот. В един момент настъпва менопаузата, като нейните симптоми могат да са най-неприятното нещо,което можете да си представите. Край на хормоните и тялото, което познаваме, но също така и начало на ново изживяване.

КАКВО ВСЪЩНОСТ Е МЕНОПАУЗАТА?

Всяка жена, която не е имала менструация в период от  12 последователни месец и не произвежда хормонитеестроген и прогестерон, може да счита, че е в менопауза. Самите хормони намаляватоще в средата на 40-те, което често се нарича пре-менопауза. Тези пеироди са доста различни и настъпват в различенмомент при всички жени. И все пак, средно-статичистическата възраст за влизане в менопауза е 51.

При много жени менопаузата настъпва естествено. В някои слечаи хистеректомия или офоректомия се налагатпо здравословни причини. Хистеректомията will cause menopause to take place within 5 years following the surgeryводи до менопауза до 5 години след операцията. Офоректомията  (хирургично отстраняване на яйчниците) причинява менопауза веднага след операцията. Във всички случаи, симптомите, които съпътстват менопаузата се едни и същи, независимо дали тя е настъпила естествено или след хирургична намеса.

Симптоми на менопаузата

При всяка жена симптомите на менопаузата са доста различни по своето проявление и сила. Много жени изпитват доста симптоми, като някои са по-силни от другите. Интересно е, че сдимптомите може да започнат далеч преди да настъпи самата менопауза. Това е т.нар. пременопауза, която може да бъде също толкова изтощителна и непоносима, като самата менопауза. 

1 – Горещи вълни

Горещата вълна е внезапно усещане за топлина на цялото ви тяло. Горещите вълни траят от 30 секунди до 10 минути. Ужасното е, че горещите вълни изобщо не зависят от това каква температура е около вас. Може да сте навън в снежен студ , и въпреки това да изпитате горещи вълни. Някои жени изпитват ведннъж или два пъти на ден горещи вълни, а някои може да изпитат това до 40 пъти на ден....което естествено може да съсипе целия ви ден.

2 – Нощно изпотяване

Нощното изпотяване се случва по време на вашия сън. Това може да съсипе съня ви, сексуалния ви живот и да ви накара да перете непрекъснато спално бельо! Много неприятно усещане и най-често върви ръка за ръка с дневните горлещи вълни.

3 – Сухота на влагалището

Вагинална сухота се дължи на редуцирания естроген и прогестерон в тялото. Това може да доведе до сърбеж, парене,чувство за дразнещо изгаряне около вулвата. Поради липса на естесвено овлажняване, това може да доведе и до болка при  секс.

4 –Уринарна инконтиненция

Загубата на контрол над пикочния мехур или неволно изпускане е често срещан неприятен симптом на менопаузата. Много жени познават този неприятен феномен, но при менопаузата, това е доста често срещан проблем . Сухотата на влагалището и хормоналните промени намаляват мускулната сила на тазовата област.

5 – Сърцебиене

Сърцебиенето е нарушен сърдечен ритъм- едно особено неприятно преживяване. При жените в менопауза, това директно се свързва с намаленото ниво на естроген, което д.води до свръхстимулиране на сърдечния ритъм. Some women also experience heart palpitations in connection with anxiety and panic attacks.

6 – Нередовни и тежки менструации

Всяка промяна в менструалния цикъл може да е сигнал за менопауза. Може да се случи така, че да имате по-обилен или по-оскъден кръвоизлив. В някои случаи, цикълът можда ви продължи повече от обичайно или зацапване да стане обичаен ефект. Докато сте в пременопауза, е напълно нормално да продължите да имате менструация. Когато, обаче, не сте имали менструация в продължение на 12 последователни месеца, тогава определено сте в менопауза.

7 – Липса на желание за секс

Намалено либидо е много често срещан проблем при менопаузата. Този симптом доста често се пренебрегва или не се обсъжда, поради неудобство и притеснения. И все пак това е често срещан симптом. Ако сте изгубила интерес за секс с вашия партньор, не се притеснявайте от този факт и не задълбочавайте тревогата.
Освенсухота на влагалището, липсата на желание за секс може да се обясни с по-забавен рефлекс на клитора и бавен или затруднен оргазъм.

8 – Безсъние

Ако горещите вълни или изпотяването не ви будят посреднощ, то тогава безсънието определено ви изтощава. Един от най-досадните симптоми на менопаузата е нарушеният сън. Много често се будите по никое време или изобщо не можете да заспите.

9 – Променливо настроение

Доста често може да сте в депресия или раздразнителни по време на менопауза. Може да се случи дори да изпаднете в стресово или депресивно състояние напълно неочаквано.Понякога може да ви се доплаче без никаква реална причина. Тази промяна в настроението се причинява от променливите нива на хормоните, които на свой ред рефлектират върху мозъка. Това е реалната причина за тревога или депресия.

10 – Болезненост в гърдите

Болката в гърдите при менопауза е твърде различна от познати сходни усещания и състояния. в повечето случаи едната или двете гърди ще ви заболят или ще имате парещо усещане. Това също е пряко свързано с нивото на естроген и прогестерон.

11 – Тревожност

Някои жени стават особено тревожни по време на менопауза. Това също е свързани с хормоналните промени. Освен това, в ъ същия период от живота на жената настъпват доста радикални промени, като децата, които напускат дома или родителите, които се разболяват и прочие. Ако няма пряка причина или обстоятелство за вашата тревога или депресия, то тогава причината определено е менопаузата.

12 – Умора

Непрекъснато усещане за физическа и психическа умора или изтощение са много свързани с менопоузата. Освен, че се свързва с хормоналния дисбаланс, много често това може да се дължи на поблеми с щитовидната жлеза. Всички хормонални промени и дисбаланс всъщност водят до безпричинната умора и изтощение.

Усещането за умора може да се дължи и на другите симптоми, като нощните изпотявания и безсънието. Напълно естествено е,ако не спите нормално през нощта, да имате проблеми през деня.

13 – Липса на концентрация и проблеми с паметта

Задълбочени изследвания доказват проблеми с паметта, концентрацията и когнитивни разстройства при жени в пре- и менопауза. Това се свързва с нарушнията на съня, както и с другите симптоми. Ако това наруши целия ви жизнен цикъл и ежедневието, трябва да потърсите лекарска помощ

14 – Инфекция на пикочните органи и пътища

При някои жени се засилва податливостта към инфекции на пикочн-половите органи по време на менопауза. Според лекарите намаленият естроген води до този риск. Както влагалищната стена, така и пикочната тръба, се променя, когато тялото произвежда по-малко естроген.

15 – Внезапно напълняване

Хормоналният дисбаланс е една от причините за напълняване при менопауза, особено в коремната област. Вазраст, начин на живот и генетични фактори са причините за напълняване по принцип. Например, с възрастта ние губим мускулна маса, rи това води до забавен метаболизъм. Това затруднява повечето жени в менопауза да запазят добра форма и да не напълняват.

16 – Храносмилателни проблеми

Следните храносмилателни проблеми се асоциират със менопаузата:  подуване на корема, запек или газове и болка в корема. Тези проблеми се обострят при повиш, which is triggerавена на адреналина и понижаване на естрогена в тулото. При повишен адреналин в тялото, храносмилателните функции изключват. В резултат на това, много храносмилателни проблеми възникват.

17 – Болки и спазми в мускулите, сухожилията и ставите

Мускулите и ставите стлрадат най-много по време на менопаузата. Редуцираните нива на естроген и прогестерон водят до дисбаланс на кортизола в тялото. Iтова кара мускулите да се стягат и води до болезненост. TНамаленият естроген води до  възпаления, дискомфорт и артрит, свързан с менопаузата. 

18 – Суха и възпалена кожа

Естрогена се грижа за нашата кожа. Той овлажнява кожата по естествен път, като кара тялото да изгражда естествени масла и колаген. Тези процеси намаляват с намаления естроген и кожата става суха и изтънява. Затова е и усещането за суха и възпалена или раздразнена кожа. 

19 – Косопад

Косопадът е друг неприятен симптом на менопаузата. Изследванията доказвата,ч е косопадът е пряькосвързан с повишено нива но андроген, което пък се дължи на намаленото ниво на естроген и прогестерон. Андрогенът намалява здравината на косъма и предвизвиква косопад. При някои жени това пък предизвиква образуване на косми по брадичката.

Какво е LadyCare?

Прочетете всичка на нашата страничка -  LadyCare- менопауза

 

 

Как LadyCare помага при симптомите на менопаузата?

 

1 – Болки в гърдите

Ако сте ве пременопауза или в менопауза и имате болки или стягане в гърдите, просто сложете LadyCare  в сутиена си за  20 минути. Това ще помогне. 

2 – Нередовенили обилен цикъл

LadyCare възстановява баланса на парасимпатиковата нервна система и  намалява нередовните или обилрни цикли. 

3 – Подуване и напълняване

IНе се тревожете! LadyCare ще помогне. Ние тествахме 508 жени, 99 от които бяха напълняли доста след менопаузата. Само след няколко седмици, тези жени възстановиха теглото си и се почувстваха много добре.

4 – Loss of libido

Is your significant other feeling a little neglected because you’re never in the mood? LadyCare Plus has been proven to help menopausal women in this regard by helping to eliminate symptoms that contribute to the loss of libido such as vaginal dryness and night sweats. Studies have revealed that many of our customers have regained their sex life after using the product. 

5 – Hot flushes and night sweats

A recent survey revealed that 71% of 35 women from the British Association of Women Police reported having fewer hot flushes after using LadyCare Plus. Because the device helps balance the ANS, hot flushes and night sweats can be reduced. 

6 – Other perimenopausal and menopausal symptoms

LadyCare Plus also addresses several perimenopausal and menopausal symptoms such as mood swings, irritability, loss of energy and concentration, memory lapses, and insomnia. It is also great for preventing hair loss and eliminating dry itchy skin as it helps slow down collagen loss. This is one of the reasons many women continue to wear LadyCare Plus even beyond menopause. 

Other Benefits of Using LadyCare Plus

Beyond helping you manage menopausal symptoms, here are other reasons why you should try LadyCare Plus: 

1 – Easy to use

With LadyCare Plus, you simply clip the device on each day and night. You don’t have to take pills or have injections that may cause side effects. Simply attach the device to your underwear and you’re good to go about your day. 

2 – Safe for cancer patients

LadyCare Plus is safe for cancer patients because it doesn’t increase oestrogen levels. It has been found to reduce hot flushes, which is a potential side effect of Tamoxifen and other oestrogen-modifying drugs prescribed for breast cancer. Moreover, there have been no reports of negative side-effects amongst thousands of LadyCare Plus users with breast, cervical, or uterine cancer. 

3 – Doesn’t interfere with pacemakers or defibrillators

Since we began manufacturing our product 14 years ago, we have yet to receive complaints or reports of any adverse effects from our customers with pacemakers or defibrillators. Also, unlike pacemakers, LadyCare Plus transmits a static negative pole field. As such, it doesn’t react against microwaves, mobile devices, and security scanners. 

4 – Safe for women taking HRT or those with a Mirena coil

LadyCare Plus is also safe for women taking hormone therapy, as well as those with a Mirena coil. Indeed, many of our customers were so happy with our product they decided to have their coil removed or stop taking their HRT. This is a personal choice. 

5 – See positive results in just one month

Whilst its effectiveness may vary from one woman to the next, quick results can be expected if LadyCare Plus is used continuously. Some of our customers report finding relief from symptoms of menopause in as little as one month. However the device must be worn for a full 3 month of consecutive use before assessing results. 

Final Thoughts

As menopause is an important life milestone, it should be a cause for celebration, particularly as you no longer have to deal with your monthly periods. However, because of the symptoms that accompany it, many women dread going through this particular stage of their life. 

Fortunately, LadyCare Plus offers a safe and effective way to manage a wide range of symptoms and find relief from menopause. With this all-natural device, you can finally reclaim your life and fully enjoy your days with your loved ones.