Диета и менопауза

Диета и менопауза
юни

Каква е диетата за менопаузата и е необходима изобщо?

Диетата за менопауза е необходима за тези, които искат да отложат малко менопаузата, да останат млади и красиви по-дълго и просто да се чувстват добре, да работят с пълна сила и да се наслаждават на живота.

Основните цели на диетата при менопауза са:

Отстраняване на отоци на крайниците и на цялото тяло като цяло, тъй като водно-солевият метаболизъм се забавя с възрастта. Правилно организираното хранене помага за нормализиране на кръвното налягане и не позволява неговите внезапни промени. Стимулира се работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Правилното хранене помага за нормализиране на процесите на пренос на топлина в тялото. И ако това е правилно направено, то веднага ще се отървете от най-неприятния симптом на менопаузата - горещи вълни. Ако не можете да се отървете от тях напълно, можете поне да намалите продължителността, интензивността и честотата им. Диетата по време на менопаузата при жените с горещи вълни помага да се отървете от прекомерно изпотяване.

Нормализиране на храненето води до по-ведро настроение и отделно тревожността, раздразнителността и чувствителността се намаляват и качеството на съня се нормализира.

Ако една жена се храни правилно, тя никога няма да има проблеми с наддаване на тегло.

Каква е препоръчителната диета за менопауза? Следвайте рубриката с по-нататъшни новини от www.ladycare.bg!