Как помага LadyCare

LadyCare намалява симптомите на менопауза при 70% от жените, като помага да се възстанови баланса на автономната нервна система (ANS).

Технологията помага да се редуцира завишената активност на симпатиковата нервна система (SNS) и да се повиши активността на парасимпатиковата нервна система, като по този начин се възстановява здравословния баланс между тези две части на автономната нервна система ANS.


За автономната нервна система (ANS)

Когато жената навлезе в периода на менопауза или принудително започне да изпитва симптоми на менопауза след хирургическа намеса - хистеректомия (hysterectomy), се наблюдават ред неприятни симптоми, изживявания и неблагоприятни усещания. Тези преживявания са до такава степен неприятни, че много жени прибягват към хормонално-заместваща терапия, за да си помогнат.

Естественото намаляване на хормоните в женското тяло е причината за този дисбаланс, като става дума предимно за прогестерон и естроген. Тези намалели нива на хормони предизвикват дисбаланс в автономната нервна система(ANS), която от своя страна контролира реакцията на тялото на стрес, като изпотяване, телесна температура, кръвообръщение, сърдечен ритъм, функции на червата, пикочния мехур и много други.

Има две части на автономната нервна система, симпатикова и парасимпатикова нервна система. Симптомите като изпотяване и горещи вълни, свързани с менопаузата, са под контрола на симпатиковата нервна система, която е инструмента на нашето тяло за измерване и борба със стресовите фактори. Например, ако ни заплашат, симпатиковата нервна система предизвиква учестяване на сърдечния ритъм, както и разширяване на зениците ни, за пропускане на повече светлина за по-ясна видимост и по-бърза реакция.

Обратно, парасимпатиковата нервна система  отговаря за почивката на организма, за храносмилането. Това е системата, която управлява възстановяването и почивката на организма и е в противовес на симпатиковата нервна система. Така, както симпатиковата система усилва сърдечния ритъм, така парасимпатиковата система го забавя. Двете системи работят съвместно и регулират правилната работа на органите в тялото.


Изследване

Изследване на  LadyCare проведено от  д-р Найджон Еклес (2011) с жени от британската полиция, с помощта на уред, който измерва сърдечния ритъм, изследва неговия начин на действие и доказва облекчаването на симптомите на менопауза. Първоначален тест, преди употреба на LadyCare, доказва, че всички жени, които страдат от симптоми на менопауза, всъщност имат дисбаланс на автономната нервна система.Горещи вълни

В рамките на един месец след ползване на LadyCare 71% от жените споделят, че нямат повече горещи вълни. Последващ тест с измерване на variability monitor showed that the women’s монитор на сърдечния ритъм, показва, че баланса на автономната нервна система също е възстановен. С други суми активността на симпатиковата нервна система е редуцирана, а  парасимпатиковата - завишена, с което е постигнат здравословен баланс между двете части на автономната нервна система.

Милиони жени днес ползват LadyCare и с удоволствие са прекратили хормонално-заместващите терапии. Ние препоръчваме LadyCare да се ползва поне 2 седмици докато се редуцира хормоналната терапия.