Как функционира MN8?

Носенето на mn8 може да бъде единственото нещо, което ще помогне да намалите болката по време на всеки месечен цикъл. MN8 е малко, мощно, магнитно устройство, което се прикрепя дискретно към вашето бельо. Предназначен специално за подпомагане на болката при менструация.

Защо много купуват MN8? – защото реално помага при:

- редуциране на временна болка при месечен цикъл

- предменструален синдром /PMS симптоми/

- Чувствителност на гърдите

- Намаляване на обриви по лицето

- Ендометриоза

- Задържане на вода и подуване

Какво представлява болката при менструация и какво я причинява?

Болка при менструалния цикъл е нормално явление и е много често срещано при повечето жени. Всяка жена в даден момент от живота си може да има болка при месечния цикъл. Обикновено се проявява като мускулни спазми в стомаха и коремната област, но в някои случаи се разпространява и към гърба и краката.
Болката е много различна като усещане и интензивност. През някои месеци може да няма болка или да е лека / притъпено чувство на болка/, докато в други месеци болките могат да бъдат много силни. Също така се съобщава, че може да се появи продължителна болка в таза (тази болка протрахира през целия месец, независимо от менструацията).

Какво причинява болка по време на менструация

Болка по време на месечен цикъл се причинява от като мускулни спазми при свиването на матката (стягане). Утробата по принцип има контракции постоянно, независимо дали жената е в цикъл или не, но те са много леки и незабележими. Тези контракции са по-силни по време на менструалния цикъл, тъй като лигавицата на матката се чисти. Когато стените на матката се свиват, те притискат кръвоносните съдове в лигавицата на матката, причинявайки спиране на приток на кръвоотделяне и от друга страна приток на кислород към утробата. Поради липсата на кислород се освобождават химически съединения в утробата, което води до болки.
По време на менструация организмът произвежда хормони, наречени простагландини, които карат мускулите на матката да се свиват и да изхвърлят менструалните отпадъци, а това предизвиква спазми. Количеството простагландини определя тежестта на болката и е причината, поради която жените изпитват различни като сила болезнени усещания всеки месец.